Bekijk alle vluchten »

Een vredesduif voor Bozan in Syrië

Stuur een vredesduif naar Bozan in Kobane, Syrië.

Met gevaar voor eigen leven zetten moedige Syriërs zich in voor vrede in hun stad, dorp of wijk. Zij geloven nog in een Syrië waar jongens en meisjes met verschillende religieuze en etnische achtergronden samen kunnen komen. Deze Lessen in vrede worden door heel Syrië georganiseerd en kunnen steun uit Nederland goed gebruiken.

In Kobane werd in 2014 zwaar gevochten. De meeste van de 450.000 inwoners vluchtten net als Bozan naar Turkije en zagen hoe hun stad kapot werd gemaakt. Langzaam werd ISIS weer verdreven. Kort na de herovering op ISIS waren slechts zes van de 22 scholen in staat weer onderwijs aan te bieden. Bozan en zijn vrienden kwamen te hulp. Hij coördineert nu de educatieve projecten en psychosociale hulp aan kinderen. "Eerst hielp ik de jongeren die door ISIS waren ontvoerd en gehersenspoeld bij traumaverwerking. Nu vang ik kinderen op in geïmproviseerde buurtcentra en voetballen we met ze, of doen we creatieve dingen met ze. Ik hoop dat jongeren zich weer thuis gaan voelen in Syrië."  

Juist nu kunnen activisten zoals Bozan een bemoediging vanuit Nederland goed gebruiken. U kunt ook een brief of houten duifje naar haar sturen, de medewerkers van PAX zorgen dat het in Syrië terechtkomt.